خنتول

خنتول

خنتول

خنتول

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

روغن هسته انگور

چهارشنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۵:۱۱ ق.ظ

روغن هسته انگور

روغن هسته انگور خواص،روغن هسته انگور برای پوست،روغن هسته انگور برای سرخ کردن،روغن هسته انگور ویکی،روغن هسته انگور برای مو

جالب است بدانید که روغن هسته انگور جزو گران قیمت ترین روغن های موجود در قفسه فروشگاه های مواد غذایی می باشد که اصلا تا یک سال پیش در کشور ما  تولید نمی شد و تا سال گذشته ایران جزو واردکنندگان این روغن به صورت آماده و بسته بندی بوده است. قابل ذر است که روغن هسته انگور بیشتر در کشورهایی که این میوه کشت می شود مثل فرانسه تولید و به مصرف همگان می رسد. در واقع این روغن به دلیل قیمت بالا، نتوانسته جای خودش را بین مردم کشور ما به خوبی پیدا کند اما خیلی هاعقیده دارند خواص فراوان آن به قیمت بالایش می ارزد و به دلیل همین خواص است که باید آن را در سبد غذایی خانواده قرار داد.

روغن هسته انگور ، خواص روغن هسته انگور ، روغن هسته انگور برای مو ، روغن هسته انگور برای پوست

تهیه روغن هسته انگور

قابل ذکر است که به طور کلی ما دو نوع انگور داریم انگورهای بدون هسته یا با هسته های بسیار ریز که به آن ها انگور بی هسته یا بی دانه می گوییم و انگورهای درشت با هسته های نسبتاً درشت. در واقع روغن کشی از هسته انگورهایی با دانه های درشت انجام می گردد. البته برای این کار باید هسته این انگورها هنگام فرآوری انگور برای تهیه انواع آب میوه ها از آن ها جدا و جمع آوری گردد و بعد با دستگاه ها و روش های ویژه ای روغن آن ها گرفته شود. در واقع این روغن با بسته بندی مناسبی به بازار فروش راه یافته است.

روغن هسته انگور ، خواص روغن هسته انگور ، روغن هسته انگور برای مو ، روغن هسته انگور برای پوست

آیا تولید روغن هسته انگور در کارخانه های داخلی هم انجام می گردد؟

قابل توجه است که در حال حاضر بله. تا یک سال پیش روغن هسته انگور را وارد می کردیم ولی حدود یک سال است که یکی از کارخانه های تولید آب میوه، پس از استفاده از انگورهای هسته دار برای تولید انواع نوشیدنی، هسته آن ها را جدا و روغن هسته انگور ایرانی تهیه می نماید کیفیت این روغن مانند روغن های خارجی می باشد و در فروشگاه های عرضه مواد غذایی هم می توان آن را با برند ایرانی یافت.

روغن هسته انگور ، خواص روغن هسته انگور ، روغن هسته انگور برای مو ، روغن هسته انگور برای پوست

می دانید روغن هسته انگور از گران ترین روغن های دنیاست؟

جالب است بدانید که به این دلیل که تولیدکنندگان برای تهیه یک شیشه روغن به تعداد بسیار زیادی هسته انگور نیاز دارند و از آنجا که انگور به اندازه دانه سویا، آفتابگردان یا حتی میوه زیتون کشت نمی گرددد و فراوان نیست، در واقع هزینه های تولید این روغن خیلی بیشتر از سایر روغن ها می باشد.بدنیست بدانید که  تولیدکننده مجبور است برای داشتن صرفه اقتصادی مناسب، قیمت نهایی محصولش را بالا ببرد پس گران بودن این روغن به دلیل داشتن خواص بیشتر آن نسبت به سایر روغن های گیاهی مانند روغن زیتون یا کانولا نیست.

روغن هسته انگور ، خواص روغن هسته انگور ، روغن هسته انگور برای مو ، روغن هسته انگور برای پوست

ازخواص روغن هسته انگور و تفاوتش با سایر روغن های گیاهی چقدر می دانید؟

بهتر است بدانید که روغن هسته انگور ترکیب های آنتی اکسیدانی و فنولی نسبتاً بالاتری نسبت به سایر روغن ها دارد. التبه ترکیب های آنتی اکسیدانی و فنولی در پیشگیری از مبتلا شدن به بعضی بیماری ها از جمله ناراحتی های قلبی- عروقی و سرطان ها نقش مهمی دارند و می توانند موجب کاهش تولید رادیکال های آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 بالاتری در این روغن وجود دارد لذا مصرف متعادل آن می تواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازه تر باشد، خواص سلامت بخش آن هم بیشتر می باشد.می توانیم با جویدن هسته انگورهای مختلف، از تمام خواص روغن هسته انگور که به آن ها اشاره کردید بهره ببرید.

روغن هسته انگور

هسته انگور یکی از مواد خوراکی می باشد که در این روزها بسیار باب شده است، این روغن چه مزیت و یا ضرری افزون بر روغن های معمولی دارد؟ روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است. این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین ث و ای است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.

روغن هسته انگور برای مو

روغن هسته انگور حاوی ویتامین E است؛ آنتی اکسیدانی که به ایجاد بافت‌ها کمک می‌کند همچنین حاوی اسید لینولئیک نیز هست؛ اسید چربی برای رشد پوست و مو موثر است. اگر موهایتان خشک یا ضعیف شده است، درمان آن با روغن هسته انگور برای بازیابی درخشندگی و مقاومت آن نتیجه بخش است. موهای خود را با روغن هسته انگور که کمی‌حرارت داده اید بپوشانید و ماساژ دهید. در طی شب با حوله ای روی موها را بپوشانید و صبح موهایتان را بشویید تا موهایی درخشان داشته باشید.روغن هسته انگور برای نرم و مرطوب کردن موهای خشک ایده آل است چون از روغن نارگیل و زیتون سبک تر است و علاوه بر اینکه بدون بو است، بعد از استفاده از روغن احساس نمی‌کنید موهایتان چرب شده است. روغن هسته انگور به حفظ رطوبت مو و جلوگیری از وز شدن، موخوره و شکنندگی مو کمک می‌کند. این روغن را به موهای خود بزنید و بگذارید ۱۰ دقیقه روی موها بماند سپس موها را با آب سرد آب بکشید تا نرم و مرطوب شوند. از روغن دانه انگور گرم به عنوان ماسک برای درخشان کردن موها و از بین بردن کدری مو استفاده کنید. ، روغن هسته انگور موها را چرب نمی‌کندروغن دانه انگور منبع خوبی از مواد مغذی است موها باید سالم بلند شوند، به خصوص ویتامین E. همچنین اسید لینولئیک و مواد معدنی موجود در آن موها را تقویت میکند

روغن هسته انگور برای سرخ کردن

ارشناس مسئول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: روغن هسته انگور برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیست. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کهگیلویه و بویراحمد، فرشته بوستانی با بیان اینکه مقاومت روغن هسته انگور در برابر حرارت، پایین است، افزود: روغن زیتون تصفیه شده نیز به شرط آن که حرارت اجاق کم و زمان طبخ غذا کوتاه باشد، برای سرخ کردن قابل استفاده است. وی با تصریح عدم استفاده از روغن های جامد، اظهارکرد: روغن‌های جامد به دلیل داشتن بافت مورد نیاز شیرینی‌ها بیشتر در قنادی ها مورد استفاده قرار گرفته و از آنجایی که حاوی مقادیر زیادی اسیدهای اشباع شده و ترانس است، خطر ابتلاء به سرطان و بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد. کارشناس مسئول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: تغییر در بو و طعم روغن، ایجاد تغییرات محسوس در رنگ، کف کردن و دود کردن از علائم فساد روغن است.

روغن هسته انگور برای پوست

این روغن سرشار از ویتامین C است، یک آنتی اکسیدان قوی که به از بین بردن رادیکال‌های آزاد بدن کمک می‌کند. همچنین، به خروج چربی اضافی صورت و از بین بردن موثر لک‌‌ها کمک می‌کند. بدین ترتیب، روغن هسته انگور به شکل موثری پوست شما را درخشان می‌کند.– روغن هسته انگور- ۲ تا ۳ قطره
– اسکراب شکر.این روغن را با اسکراب شکر مخلوط کنید. سپس، هنگام حمام کردن، صورت را به آرامی لایه‌برداری کنید. این کار را به مدت ۵ دقیقه انجام دهید و با استفاده از آب ولرم بشویید. این درمان خانگی باید ۳ بار در هفته انجام شود تا نتایج آن برای‌تان مشهود شود.

روغن هسته انگور و ریزش مو

روغن دانه انگور منبع خوبی از مواد مغذی است موها باید سالم بلند شوند، به خصوص ویتامین E. همچنین اسید لینولئیک و مواد معدنی موجود در آن موها را تقویت میکند

روغن هسته انگور در بارداری

بهتر است خانم‌ها در دوران بارداری از روغن کنجد برای تفت دادن مواد غذایی و از روغن زیتون و روغن هسته انگور برای پخت و پز استفاده کنند. بر همین اساس محسن‌پور می‌گوید: خانم‌های باردار باید در همه غذا‌های‌شان به‌ویژه قرمه‌سبزی و آش، سبزی را سرخ نکنند و تنها آن را تفت بدهند. در واقع آب سبزی را باید بچکانند و آن را با روغن کنجد به طرز مختصری تفت ‌دهند. در دوران بارداری غذا‌ها نباید با روغن سرخ کردنی تهیه شوند. همچنین غذا‌هایی مانند کوکو سبزی و کوکو سیب‌زمینی هم جایی در رژیم غذایی بارداری ندارند چون ایجاد چربی می‌کنند. آش و قرمه‌سبزی غذا‌های مهلکی برای کبد هستند مخصوصا برای خانم‌هایی که مبتلا به کبد چرب هستند.

روغن هسته انگور برای دور چشم

این روغن مرطوب کننده،برای استفاده به عنوان کرم دور چشم برای ترمیم لایه های زیرین پوست و بهبود اثر زخم، موثر و در عین حال بسیار مغذی است. روغن دانه انگور با چین و چروک مبارزه و پوست را احیا می کند. روغن انگور سرشار از آنتی اکسیدان (پروآنتوسیانیداز) است که در بازگردانی پوست به حالت اولیه، نقشی موثر ایفا می کند. به همین خاطر بسیاری از خانم ها از آن استفاده می کنند. اگر آب انگور یا روغن آن را روی پوست خشک بمالید، اثر مرطوب کنندگی بالایی دارد و در نتیجه از ایجاد چروک جلوگیری می کند. همان طور که می دانید، پوست های خشک نسبت به چین و چروک آسیب پذیرتر هستند؛ اما ماساژ روزانه چروک های پوست با روغن انگور بسیار موثر است و با استفاده دائمی از آن، پوست چروک نمی شود.

خواص روغن هسته انگور

* اسید لینولئیک موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد. * این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد. * مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است. * روغن هسته انگور کلسترول مضر (ال دی ال) را کاهش و کلسترول مفید (اچ دی ال) را افزایش می دهد. * از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. * خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند. * بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند. * ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند. * مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد. * با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد. * این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است. * مصرف این روغن سیاهی دور چشم را کاهش می دهد. * به عنوان مرطوب کننده به ویژه برای پوست های حساس مفید است و هیچ نوع واکنش حساسیت زایی ایجاد نمی کند. * سرشار از آنتی اکسیدان است که در نتیجه روند پیری پوست را کاهش می دهد. * ماده مغذی موجود در آن به رشد مو کمک می کند. * تقویت کننده ریشه مو است و با شوره سر مقابله می کند. * آنتی اکسیدان قوی آن، مانع از آسیب رادیکال های آزاد می شود. * میزان کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد. * حاوی اسید لینولیک (چربی مفید) است که برای مبتلایان به بیماری دیابت مفید است. * رگ ها و مویرگ های شکسته یا آسیب دیده را بازسازی و تقویت می کند. * خواص ضد التهابی دارد که درد و ورم بر اثر آرتریت را تسکین می دهد. * نتایج بررسی های متعدد ثابت می کند، عصاره این روغن از بروز سرطان ریه، پروستات، کولون، سینه و معده جلوگیری می کند. * ورم پس از عمل جراحی را کاهش می دهد زیرا خاصیت ضد التهابی دارد. * روغن هسته انگور، برای مو، پوست و سلامت بدن مفید است.

طریقه مصرف روغن هسته انگور

* برای استفاده از خواص هسته انگور باید این میوه را کامل و با هسته میل کنید، فقط یادتان باشد آن را خوب بشویید. * اگر به میوه های ارگانیک دسترسی دارید، از آنها استفاده کنید یا هسته‌ی انگور را خارج کرده، بشویید و خشک کنید. سپس آن ها را آسیاب کرده و در اسموتی ها یا آب میوه های خانگی بریزید. * اگر هسته‌ی انگور را همراه خود میوه مصرف می کنید، حتما آن را به خوبی بجویید تا راحت تر هضم شوند. * عصاره یا کپسول های هسته‌ی انگور نیز وجود دارند. تاکنون هیچ عارضه‌ی جانبی خاصی برای مصرف هسته‌ی انگور گزارش نشده است، اما توصیه می کنیم اگر داروی خاصی مصرف می کنید یا از بیماری خاصی رنج می برید، قبل از تهیه و مصرف هر نوع مکمل گیاهی با پزشک مشورت کنید.

مضرات روغن هسته انگور

شما احتمالا قبلاً از اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ شنیده اید. اینها اسیدهای چرب اشباع نشده هستند به این معنی که آنها باندهای دوگانه در ساختار شیمیایی خود دارند. آنها اغلب اسیدهای چرب ضروری نامیده می شوند چرا که بدن فاقد آنزیم برای تولید آنها می باشد. این اسیدهای چرب نقش مهمی در بسیاری از مسیرهای بیوشیمیایی مربوط به التهاب، ایمنی و لخته شدن خون بازی می کنند. مشکل این است که ما به امگا ۳ و امگا ۶ در یک تعادل خاص نیاز داریم. وقتی این تعادل خاموش می شود می تواند این مسیر مهم بیوشیمیایی قطع شود. به عنوان مثال، این دو نوع اسیدهای چرب اغلب برای آنزیم های مشابه و نقاط مشابه در غشای سلولی رقابت دارند. به عنوان مثال، هر دو از آنها برای تولید مولکول به نام ایکوزانوئید سیگنالینگ استفاده می شوند. اما آنها اغلب، نقش مخالف دارند ایکوزانوئید ساخته شده از امگا-۶S طرفدار واکنش های التهابی، در حالی که ایکوزانوئید ساخته شده از امگا ۳S تمایل به ضد التهابی دارد. در طول تکامل، ما مقدار متعادل از هر دو اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ مصرف می کنیم. مشکل امروز، این است که این تعادل به شدت نسبت به امگا ۶ میانبر است. نه تنها مردم بیش از حد امگا ۶ می خورند بلکه امگا ۳ مصرفی خود را نیز فوق العاده کم کرده اند که این یک دستور غذیی فاجعه است. روغن گیاهی بزرگترین منبع اسیدهای چرب امگا ۶ در رژیم غذایی هستند این اسید چرب با مقادیر بیش از حد باعث مشکلات برای فرد می شود به ویژه هنگامی که اسیدهای چرب امگا ۳ کم مصرف شود. توجه: روغن گیاهی دارای اسید چرب امگا ۶ بالایی هستند که اسید لینولئیک نامیده می شود و در صورتی که در مقادیر زیادی مصرف شوند می تواند سبب انواع مشکلات شوند.

بیشتر بخوانید : روغن مورد برای سفیدی مو

  • اظیم مدنی

ترش کردن معده

جمعه, ۴ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۲۸ ق.ظ

ترش کردن معده

ترش کردن معده ،ترش کردن معده به انگلیسی،ترش کردن معده در دوران بارداری،ترش کردن معده+درمان،ترش کردن معده و سردرد،ترش کردن معده نوزادان،ترش کردن معده زن باردار،ترش کردن معده و تهوع،ترش کردن معده در نوزادان،ترش کردن معده نوزاد،درمان ترش کردن معده در دوران بارداری،درمان ترش کردن معده در زمان بارداری،ترش کردن معده و درمان آن،درمان ترش کردن معده در بارداری،درمان ترش کردن معده چیست،درمان ترش کردن معده با داروهای گیاهی،درمان ترش کردن معده در بارداری،درمانی برای ترش کردن معده،ترش کردن معده کودکان،ترش کردن معده در کودکان،ترش کردن معده کودک

   ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

در این مطلب از سایت جسارت به ترش کردن معده و علل و علائم و راه درمان آن می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.ریفلاکس را بیشتر آدم‌ها تجربه می‌کنند. منظور از ریفلاکس، همان سوزش سردل یا به اصطلاح عامیانه «ترش کردن» است. ریفلاکس، احساس ناخوشایندی است که درصورت شدت گرفتن، واقعا غیرقابل تحمل می‌شود.قدیمی‌ها برای حل این مشکل درمان‌های سنتی و توصیه‌های تغذیه‌ای خاصی داشتند (مثل خوردن سیب، شیر، عرق نعناع و …) که گهگاه به درمان آن کمک می‌کرد. برای اینکه ببینیم اساسا تغذیه چه‌قدر روی التیام این بیماری تأثیر دارد و آیا پرهیزهای غذایی می‌توانند جلوی این مشکل را بگیرند، نشسته‌ایم پای حرف‌های دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی.

ترش کردن معده و راه حل آن

«ریفلاکس، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا 5/0 تا 2ساعت بعد از غذا اتفاق می‌افتد.» این، تعریفی است که دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از این عارضه ارایه می‌دهد. چیزی که باعث سوزش مری می‌شود، اسید معده و هورمون پپسین است: «این هورمون به مخاط مری آسیب می‌زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می‌شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.»علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود: «بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان ریفلاکس است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می‌آورد. بعضی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ریفلاکس معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می‌خوابیده‌اند و محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده و بعد از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.»

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

ریفلاکس عارضه‌ای جدی است که باید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کرد. اگر این ناراحتی برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است به ناراحتی‌هایی مثل اختلال در بلع از قبیل بلع دردناک و خون‌ریزی‌های گوارشی ناشی از ناحیه زخم شده مری منجر شود.

عوامل ترش کردن معده

به گفته دکتر حسینی: «ریفلاکس یک سری علل اولیه و ثانویه دارد. علل اولیه به وجود آورنده این عارضه عبارت‌اند از سیگار کشیدن، مصرف داروهای شل‌کننده عضلانی مثل داروهای گشادکننده عروق قلب، داروهایی که برای درمان آسم داده می‌شود (مثلا آمینوفیلین و تئوفیلین) و علل ثانویه هم عواملی هستند که باعث افزایش فشارهای شکمی می‌شوند (مثلا چاقی یا بارداری).
افزایش پروژسترون به هردلیلی از جمله بارداری یا مصرف داروهای ضدبارداری یا عادت ماهانه هم از عوامل ثانویه این مشکل هستند. ورزش‌های شدید همراه با خم و راست شدن بعد از غذا، پرخوری و بلافاصله خوابیدن بعد از غذا، روی شکم خوابیدن، پوشیدن لباس‌های تنگ که روی شکم و ناحیه کمر فشار وارد می‌کنند هم از عوامل تشدید کننده این عارضه به حساب می‌آیند که برای فرو نشاندن آن لازم است علل یاد شده را برطرف کرد.»

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

عوامل ترش کردن معده

شاید بعضی از نکاتی را که دکتر حسینی به عنوان درمان تغذیه‌ای ریفلاکس توصیه می‌کند، قبلا خودتان به صورت تجربی پیدا کرده باشید ولی بعضی از آنها را به طور حتم نمی‌دانید: «کسانی که دچار ریفلاکس معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند. چربی‌ها دیرتر از مواد کربوهیدرات‌دار و قندی از معده تخلیه می‌شوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر می‌کنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل می‌کنند و باید از مصرف‌شان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابه‌های کافئین‌دار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع.»دکتر حسینی به افراد مبتلا به این عارضه توصیه می‌کند که وعده‌های غذایی‌شان را بیشتر و حجم غذای‌شان را کمتر کنند؛ از نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کنند؛ بعد از غذا دراز نکشند و هنگام خواب، به پشت نخوابند.

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد
او درباره جویدن آدامس بعد از غذا نیز می‌گوید: «آدامس تأثیر دوگانه‌ای روی ریفلاکس معده دارد. از طرفی با افزایش ترشح بزاق، اسید معده را کاهش می‌دهد و سوزش را کمتر می‌کند و از طرف دیگر به دلیل باز و بسته شدن مکرر دهان موقع جویدن، هوای زیادی وارد معده می‌کند که به نفخ می‌انجامد و نفخ، فشار زیادی به معده وارد می‌کند و ریفلاکس را تشدید می‌کند.» درباره میوه‌ها نیز باید گفت خوردن آنها معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند، به جز میوه‌هایی که اسیدیته بالایی دارند (مثل مرکبات که دارای ویتامین c یا اصطلاحا اسید اسکوربیک هستند) و ممکن است باعث تشدید این عارضه شوند.دکتر حسینی در انتها به افراد چاق و کسانی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه می‌کند برای کاهش وزن خودشان اقدام کنند؛ چرا که چاقی شکمی یکی از علت‌های اصلی این عارضه به حساب می‌آید.

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

 

رژیم غذایی ضد ترش کردن معده

صبحانه:

شیر یک لیوان

تخم مرغ آب پز 1 عدد

گوجه فرنگی 1 عدد

نان سنگک برشته 4 برش

میان وعده ساعت 10:

سیب 1 عدد

ناهار:

سینه مرغ آبپز 100 گرم

هویج، کدوسبز و سیب‌زمینی آب‌پز 1 لیوان

برنج کته شده 6 قاشق غذا خوری

عصرانه:

گلابی 1 عدد

خرمالو 2 عدد

شام:

ماهی کباب شده 60 گرم

قارچ، فلفل دلمه‌ای، نخودفرنگی و ذرت بخارپز شده 1 لیوان

نان سنگک برشته 3 برش

نکاتی جالب در مورد ترش کردن معده

بهتر است بدانید که ریحان برای مقابله با نفخ و ترش کردن معده مناسب است.خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌درد می‌شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می‌نوشند.فواید تخم شنبلیله : افزودن 1 قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله به غذاها برای برطرف کردن سوزش سر دل و رفلاکس پیشنهاد می‌شود.بازگشت اسید معده به سمت بالا و ورود آن به دهان یکی از دلایل بوی بد دهان‌ است. دکتر میشل توضیح می دهد که ریفلاکس معده، می تواند علاوه بر بوی بد دهان‌ ، منجر به حساسیت دندان ها در برابر سرما و گرما و همچنین بیماری های سینوسی شود.غذا خوردن قبل از خواب و بد خوابیدن از عواملی هستند که می توانند منجر به ریفلاکس معده شوند. اما اگر موارد مشکوکی نیز در این زمینه وجود دارند که شما را آزار می دهند، بهتر است برای حل مشکل به یک متخصص گوارش مراجعه کنید.عوامل گرفتگی صدا ؛ التهاب و ورم تارهای صوتیی، سرماخوردگی‌های ویروسی، عفونت گلو و سینوزیت، استفاده بیش از حد از گلو و حنجره(مثل فریاد زدن)، صحبت کردن با صدای بلند، رفلاکس(برگشت اسید معده به مری)، دود سیگار، حساسیت(دارویی، غذایی و فصلی)، مشکلات هورمونی اضطراب و استرس.

ترش کردن معده در دوران بارداری

گرچه بارداری باعث می شود زیبایی های مادر شدن را حس کنید اما مشکلات و ناراحتی هایی هم برای شما ایجاد می کند. یکی از این مشکلات ترش کردن است. ترش کردن یا هضم نشدن درست غذا باعث سوزش ناگهانی در سینه می شود که بسیار دردناک است. اگر در طول بارداری ترش کردید نترسید زیرا امری رایج است. اما هیچگاه علائم ترش کردن را نادیده نگیرید. زیرا برخی از نشانه های شدید مضر هستند و درمان آن ها الزامی است.ریفلاکس اسید معده باعث ترش کردن می شود که بیماری ریفلاکس معده به مری نامیده می شود.هنگامی که جنین در بدن شما در حال رشد است، وزن آن عاملی است که باعث ترش کردن می شود. خانم هایی که دیرتر باردار شده اند بیشتر در معرض ترش کردن هستند تا خانم هایی که در سن پایین باردار شده اند. هورمون پروژسترون باعث آرامش اسفنکتر قلبی می شود بنابراین ترش کردن یا ریفلاکس اسید در طول بارداری اتفاق می افتد. اگر به طور منظم در طول بارداری ترش می کنید، مصرف غذاهایی که باعث ریفلاکس معده می شوند را ترک کنید.

ترش کردن معده و سردرد

ناصر رضایی‌پور درباره ارتباط سردرد با بیماری‌های گوارشی اظهار داشت:‌ پژوهش‌های بسیاری در زمینه همراهی سردرد با علائم گوارشی صورت گرفته و در منابع طب سنتی سردرد ناشی از اختلال‌های گوارشی مشخص شده است که درباره آن راه کارهایی برای درمان تعریف شده است. وی با اشاره به اینکه طب سنتی ایران سردرد را به 28 نوع تقسیم می‌کند، بیان داشت: حکمای طب سنتی ایران سردردها را مشارکتی یعنی ناشی از اختلال در دیگر اندام‌های بدن می‌دانند که نقش دستگاه گوارش و معده، رحم در زنان، طحال، کلیه‌ها و حتی ریه و قلب پررنگ‌تر است که اختلال‌های گوارشی بخش زیادی از سردردها را به خود اختصاص داده است که به سر‌دردهای گوارشی معروف است. دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران اضافه کرد: این نوع سردرد که با علایم خاص خود شناخته می‌شود و همیشه در کنار آن، علایم و دلایل واضح گوارشی در شرح حال بیمار و معاینات پزشک وجود دارد، توسط داروهای مؤثر بر دستگاه گوارش بهبود پیدا می‌کند ولی ممکن است در یک بیمار، علایم گوارشی به همراه سردرد وجود داشته باشند، اما اختلال گوارشی عامل سردرد نبوده و بیمار، سردرد غیرمشارکتی داشته باشد. رضایی‌پور افزود: بخش بزرگی از سردردها «میگرن» نام دارد که بسیار شایع است در گروه سردردهای گوارشی قرار می‌گیرند که در این سردردها تا وقتی عملکرد معده مختل است یا دچار سوءمزاجی است، سردرد نیز ادامه دارد و هر زمان که حال معده بهتر شود، سردرد نیز برطرف خواهد شد. وی با بیان این‌که تشخیص سر درد باید توسط پزشک حاذق باشد، عنوان کرد: همراهی سردرد و علایم گوارشی، به معنی سردرد مشارکتی نیست و باید با گرفتن شرح حال دقیق، میان انواع سردرد افتراق داده شود که این مهم تنها از عهده پزشکان متخصص دانشگاهی طب سنتی ایران برمی‌آید.

ترش کردن معده چیست

«ترش کردن معده، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا 5/0 تا 2ساعت بعد از غذا اتفاق می‌افتد.» این، تعریفی است که دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از این عارضه ارایه می‌دهد. چیزی که باعث سوزش مری می‌شود، اسید معده و هورمون پپسین است: «این هورمون به مخاط مری آسیب می‌زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می‌شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.» علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود: «بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان ترش کردن معده است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می‌آورد. بعضی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ترش کردن معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می‌خوابیده‌اند و محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده و بعد از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.»

ترش کردن معده نوزادان

به گزارش سایت جسارت رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: شایعترین بیماری گوارشی در حال حاضر ریفلاکس است چرا که در حال حاضر شیوع آن از بقیه بیشتر است. فوق تخصص گوارش اطفال ادامه داد: ریفلاکس به دو دلیل می‌تواند به وجود بیاید یکی به علت فیزیولوژیکی و دیگری به علت پاتولوژیک. خاتمی ریفلاکس به صورت فیزیولوژیکی در 70 درصد شیرخواران را به صورت طبیعی دانست و افزود: نوزادی که به دنیا می‌آید بعد از خوردن شیر استفراغ می‌کند و این استفراغ و خارج شدن شیر از دهان بر روی وزن او تأثیر ندارد چرا که می‌بینیم که وزن کودک نرمال است و این ریفلاکس بعد از 4 تا 5 ماه خود به خود خوب می‌شود. فوق تخصص گوارش اطفال تصریح کرد: در مقابل این ریفلاکس، ریفلاکس پاتولوژیک را داریم که یک بیماری است و به این سرعت خوب نمی‌شود و باید آن را درمان کرد. خاتمی وجود مشکل در انتهای مری و در خود دستگاه گوارش را در ابتلا به ریفلاکس موثر دانست و گفت: ممکن است کودک به پروتئین شیر گاو آلرژی داشته باشد و همین مسئله عامل ریفلاکس باشد. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کودکان چاق نیز به علت پرخوری دچار ریفلاکس می‌شوند که برای اصلاح آن باید چاقی آنها را درمان کرد. خاتمی احتمال ابتلا به ریفلاکس را در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند و همچنین کودکانی که در معرض دود سیگار هستند قوی‌تر دانست و گفت: ممکن است در معده کودک یک نوع میکروب به نام هلی‌کوباکتر وجود داشته باشد و کودک به دلیل آن دل درد پیدا کند و استفراغ کند. فوق تخصص گوارش اطفال ادامه داد: شایعترین نوع ریفلاکس به دلایل پاتولوژیکی است که عمدتاً مربوط به آلرژی غذایی و پروتئین شیر است.

بیشتر بخوانیدسرطان لوزالمعده سرطان معدهنفخ ♥ زنجبیل برای معده ♥ فلج معده ♥ معده درد ♥ میکروب معده ♥ زخم معده ♥ ورم معده

  • اظیم مدنی