ترش کردن معده

ترش کردن معده ،ترش کردن معده به انگلیسی،ترش کردن معده در دوران بارداری،ترش کردن معده+درمان،ترش کردن معده و سردرد،ترش کردن معده نوزادان،ترش کردن معده زن باردار،ترش کردن معده و تهوع،ترش کردن معده در نوزادان،ترش کردن معده نوزاد،درمان ترش کردن معده در دوران بارداری،درمان ترش کردن معده در زمان بارداری،ترش کردن معده و درمان آن،درمان ترش کردن معده در بارداری،درمان ترش کردن معده چیست،درمان ترش کردن معده با داروهای گیاهی،درمان ترش کردن معده در بارداری،درمانی برای ترش کردن معده،ترش کردن معده کودکان،ترش کردن معده در کودکان،ترش کردن معده کودک

   ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

در این مطلب از سایت جسارت به ترش کردن معده و علل و علائم و راه درمان آن می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.ریفلاکس را بیشتر آدم‌ها تجربه می‌کنند. منظور از ریفلاکس، همان سوزش سردل یا به اصطلاح عامیانه «ترش کردن» است. ریفلاکس، احساس ناخوشایندی است که درصورت شدت گرفتن، واقعا غیرقابل تحمل می‌شود.قدیمی‌ها برای حل این مشکل درمان‌های سنتی و توصیه‌های تغذیه‌ای خاصی داشتند (مثل خوردن سیب، شیر، عرق نعناع و …) که گهگاه به درمان آن کمک می‌کرد. برای اینکه ببینیم اساسا تغذیه چه‌قدر روی التیام این بیماری تأثیر دارد و آیا پرهیزهای غذایی می‌توانند جلوی این مشکل را بگیرند، نشسته‌ایم پای حرف‌های دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی.

ترش کردن معده و راه حل آن

«ریفلاکس، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا 5/0 تا 2ساعت بعد از غذا اتفاق می‌افتد.» این، تعریفی است که دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از این عارضه ارایه می‌دهد. چیزی که باعث سوزش مری می‌شود، اسید معده و هورمون پپسین است: «این هورمون به مخاط مری آسیب می‌زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می‌شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.»علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود: «بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان ریفلاکس است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می‌آورد. بعضی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ریفلاکس معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می‌خوابیده‌اند و محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده و بعد از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.»

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

ریفلاکس عارضه‌ای جدی است که باید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کرد. اگر این ناراحتی برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است به ناراحتی‌هایی مثل اختلال در بلع از قبیل بلع دردناک و خون‌ریزی‌های گوارشی ناشی از ناحیه زخم شده مری منجر شود.

عوامل ترش کردن معده

به گفته دکتر حسینی: «ریفلاکس یک سری علل اولیه و ثانویه دارد. علل اولیه به وجود آورنده این عارضه عبارت‌اند از سیگار کشیدن، مصرف داروهای شل‌کننده عضلانی مثل داروهای گشادکننده عروق قلب، داروهایی که برای درمان آسم داده می‌شود (مثلا آمینوفیلین و تئوفیلین) و علل ثانویه هم عواملی هستند که باعث افزایش فشارهای شکمی می‌شوند (مثلا چاقی یا بارداری).
افزایش پروژسترون به هردلیلی از جمله بارداری یا مصرف داروهای ضدبارداری یا عادت ماهانه هم از عوامل ثانویه این مشکل هستند. ورزش‌های شدید همراه با خم و راست شدن بعد از غذا، پرخوری و بلافاصله خوابیدن بعد از غذا، روی شکم خوابیدن، پوشیدن لباس‌های تنگ که روی شکم و ناحیه کمر فشار وارد می‌کنند هم از عوامل تشدید کننده این عارضه به حساب می‌آیند که برای فرو نشاندن آن لازم است علل یاد شده را برطرف کرد.»

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

عوامل ترش کردن معده

شاید بعضی از نکاتی را که دکتر حسینی به عنوان درمان تغذیه‌ای ریفلاکس توصیه می‌کند، قبلا خودتان به صورت تجربی پیدا کرده باشید ولی بعضی از آنها را به طور حتم نمی‌دانید: «کسانی که دچار ریفلاکس معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند. چربی‌ها دیرتر از مواد کربوهیدرات‌دار و قندی از معده تخلیه می‌شوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر می‌کنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل می‌کنند و باید از مصرف‌شان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابه‌های کافئین‌دار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع.»دکتر حسینی به افراد مبتلا به این عارضه توصیه می‌کند که وعده‌های غذایی‌شان را بیشتر و حجم غذای‌شان را کمتر کنند؛ از نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کنند؛ بعد از غذا دراز نکشند و هنگام خواب، به پشت نخوابند.

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد
او درباره جویدن آدامس بعد از غذا نیز می‌گوید: «آدامس تأثیر دوگانه‌ای روی ریفلاکس معده دارد. از طرفی با افزایش ترشح بزاق، اسید معده را کاهش می‌دهد و سوزش را کمتر می‌کند و از طرف دیگر به دلیل باز و بسته شدن مکرر دهان موقع جویدن، هوای زیادی وارد معده می‌کند که به نفخ می‌انجامد و نفخ، فشار زیادی به معده وارد می‌کند و ریفلاکس را تشدید می‌کند.» درباره میوه‌ها نیز باید گفت خوردن آنها معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند، به جز میوه‌هایی که اسیدیته بالایی دارند (مثل مرکبات که دارای ویتامین c یا اصطلاحا اسید اسکوربیک هستند) و ممکن است باعث تشدید این عارضه شوند.دکتر حسینی در انتها به افراد چاق و کسانی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه می‌کند برای کاهش وزن خودشان اقدام کنند؛ چرا که چاقی شکمی یکی از علت‌های اصلی این عارضه به حساب می‌آید.

ترش کردن معده ، ترش کردن معده در دوران بارداری ، ترش کردن معده+درمان ، ترش کردن معده و سردرد

 

رژیم غذایی ضد ترش کردن معده

صبحانه:

شیر یک لیوان

تخم مرغ آب پز 1 عدد

گوجه فرنگی 1 عدد

نان سنگک برشته 4 برش

میان وعده ساعت 10:

سیب 1 عدد

ناهار:

سینه مرغ آبپز 100 گرم

هویج، کدوسبز و سیب‌زمینی آب‌پز 1 لیوان

برنج کته شده 6 قاشق غذا خوری

عصرانه:

گلابی 1 عدد

خرمالو 2 عدد

شام:

ماهی کباب شده 60 گرم

قارچ، فلفل دلمه‌ای، نخودفرنگی و ذرت بخارپز شده 1 لیوان

نان سنگک برشته 3 برش

نکاتی جالب در مورد ترش کردن معده

بهتر است بدانید که ریحان برای مقابله با نفخ و ترش کردن معده مناسب است.خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌درد می‌شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می‌نوشند.فواید تخم شنبلیله : افزودن 1 قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله به غذاها برای برطرف کردن سوزش سر دل و رفلاکس پیشنهاد می‌شود.بازگشت اسید معده به سمت بالا و ورود آن به دهان یکی از دلایل بوی بد دهان‌ است. دکتر میشل توضیح می دهد که ریفلاکس معده، می تواند علاوه بر بوی بد دهان‌ ، منجر به حساسیت دندان ها در برابر سرما و گرما و همچنین بیماری های سینوسی شود.غذا خوردن قبل از خواب و بد خوابیدن از عواملی هستند که می توانند منجر به ریفلاکس معده شوند. اما اگر موارد مشکوکی نیز در این زمینه وجود دارند که شما را آزار می دهند، بهتر است برای حل مشکل به یک متخصص گوارش مراجعه کنید.عوامل گرفتگی صدا ؛ التهاب و ورم تارهای صوتیی، سرماخوردگی‌های ویروسی، عفونت گلو و سینوزیت، استفاده بیش از حد از گلو و حنجره(مثل فریاد زدن)، صحبت کردن با صدای بلند، رفلاکس(برگشت اسید معده به مری)، دود سیگار، حساسیت(دارویی، غذایی و فصلی)، مشکلات هورمونی اضطراب و استرس.

ترش کردن معده در دوران بارداری

گرچه بارداری باعث می شود زیبایی های مادر شدن را حس کنید اما مشکلات و ناراحتی هایی هم برای شما ایجاد می کند. یکی از این مشکلات ترش کردن است. ترش کردن یا هضم نشدن درست غذا باعث سوزش ناگهانی در سینه می شود که بسیار دردناک است. اگر در طول بارداری ترش کردید نترسید زیرا امری رایج است. اما هیچگاه علائم ترش کردن را نادیده نگیرید. زیرا برخی از نشانه های شدید مضر هستند و درمان آن ها الزامی است.ریفلاکس اسید معده باعث ترش کردن می شود که بیماری ریفلاکس معده به مری نامیده می شود.هنگامی که جنین در بدن شما در حال رشد است، وزن آن عاملی است که باعث ترش کردن می شود. خانم هایی که دیرتر باردار شده اند بیشتر در معرض ترش کردن هستند تا خانم هایی که در سن پایین باردار شده اند. هورمون پروژسترون باعث آرامش اسفنکتر قلبی می شود بنابراین ترش کردن یا ریفلاکس اسید در طول بارداری اتفاق می افتد. اگر به طور منظم در طول بارداری ترش می کنید، مصرف غذاهایی که باعث ریفلاکس معده می شوند را ترک کنید.

ترش کردن معده و سردرد

ناصر رضایی‌پور درباره ارتباط سردرد با بیماری‌های گوارشی اظهار داشت:‌ پژوهش‌های بسیاری در زمینه همراهی سردرد با علائم گوارشی صورت گرفته و در منابع طب سنتی سردرد ناشی از اختلال‌های گوارشی مشخص شده است که درباره آن راه کارهایی برای درمان تعریف شده است. وی با اشاره به اینکه طب سنتی ایران سردرد را به 28 نوع تقسیم می‌کند، بیان داشت: حکمای طب سنتی ایران سردردها را مشارکتی یعنی ناشی از اختلال در دیگر اندام‌های بدن می‌دانند که نقش دستگاه گوارش و معده، رحم در زنان، طحال، کلیه‌ها و حتی ریه و قلب پررنگ‌تر است که اختلال‌های گوارشی بخش زیادی از سردردها را به خود اختصاص داده است که به سر‌دردهای گوارشی معروف است. دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران اضافه کرد: این نوع سردرد که با علایم خاص خود شناخته می‌شود و همیشه در کنار آن، علایم و دلایل واضح گوارشی در شرح حال بیمار و معاینات پزشک وجود دارد، توسط داروهای مؤثر بر دستگاه گوارش بهبود پیدا می‌کند ولی ممکن است در یک بیمار، علایم گوارشی به همراه سردرد وجود داشته باشند، اما اختلال گوارشی عامل سردرد نبوده و بیمار، سردرد غیرمشارکتی داشته باشد. رضایی‌پور افزود: بخش بزرگی از سردردها «میگرن» نام دارد که بسیار شایع است در گروه سردردهای گوارشی قرار می‌گیرند که در این سردردها تا وقتی عملکرد معده مختل است یا دچار سوءمزاجی است، سردرد نیز ادامه دارد و هر زمان که حال معده بهتر شود، سردرد نیز برطرف خواهد شد. وی با بیان این‌که تشخیص سر درد باید توسط پزشک حاذق باشد، عنوان کرد: همراهی سردرد و علایم گوارشی، به معنی سردرد مشارکتی نیست و باید با گرفتن شرح حال دقیق، میان انواع سردرد افتراق داده شود که این مهم تنها از عهده پزشکان متخصص دانشگاهی طب سنتی ایران برمی‌آید.

ترش کردن معده چیست

«ترش کردن معده، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا 5/0 تا 2ساعت بعد از غذا اتفاق می‌افتد.» این، تعریفی است که دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از این عارضه ارایه می‌دهد. چیزی که باعث سوزش مری می‌شود، اسید معده و هورمون پپسین است: «این هورمون به مخاط مری آسیب می‌زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می‌شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.» علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود: «بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان ترش کردن معده است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می‌آورد. بعضی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ترش کردن معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می‌خوابیده‌اند و محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده و بعد از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.»

ترش کردن معده نوزادان

به گزارش سایت جسارت رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: شایعترین بیماری گوارشی در حال حاضر ریفلاکس است چرا که در حال حاضر شیوع آن از بقیه بیشتر است. فوق تخصص گوارش اطفال ادامه داد: ریفلاکس به دو دلیل می‌تواند به وجود بیاید یکی به علت فیزیولوژیکی و دیگری به علت پاتولوژیک. خاتمی ریفلاکس به صورت فیزیولوژیکی در 70 درصد شیرخواران را به صورت طبیعی دانست و افزود: نوزادی که به دنیا می‌آید بعد از خوردن شیر استفراغ می‌کند و این استفراغ و خارج شدن شیر از دهان بر روی وزن او تأثیر ندارد چرا که می‌بینیم که وزن کودک نرمال است و این ریفلاکس بعد از 4 تا 5 ماه خود به خود خوب می‌شود. فوق تخصص گوارش اطفال تصریح کرد: در مقابل این ریفلاکس، ریفلاکس پاتولوژیک را داریم که یک بیماری است و به این سرعت خوب نمی‌شود و باید آن را درمان کرد. خاتمی وجود مشکل در انتهای مری و در خود دستگاه گوارش را در ابتلا به ریفلاکس موثر دانست و گفت: ممکن است کودک به پروتئین شیر گاو آلرژی داشته باشد و همین مسئله عامل ریفلاکس باشد. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کودکان چاق نیز به علت پرخوری دچار ریفلاکس می‌شوند که برای اصلاح آن باید چاقی آنها را درمان کرد. خاتمی احتمال ابتلا به ریفلاکس را در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند و همچنین کودکانی که در معرض دود سیگار هستند قوی‌تر دانست و گفت: ممکن است در معده کودک یک نوع میکروب به نام هلی‌کوباکتر وجود داشته باشد و کودک به دلیل آن دل درد پیدا کند و استفراغ کند. فوق تخصص گوارش اطفال ادامه داد: شایعترین نوع ریفلاکس به دلایل پاتولوژیکی است که عمدتاً مربوط به آلرژی غذایی و پروتئین شیر است.

بیشتر بخوانیدسرطان لوزالمعده سرطان معدهنفخ ♥ زنجبیل برای معده ♥ فلج معده ♥ معده درد ♥ میکروب معده ♥ زخم معده ♥ ورم معده